HI FU - SMAS-ЛИФТИНГ

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)  е последната и най-актуална тенденция в неинвазивната естетична медицина.

Както при повечето устройства за неоперативен лифтинг и стягане на кожата въздействието е термично. В точката на фокус се достигат 65 до 70 С, което предизвиква зона на микрокоагулация и задейства синтеза на колаген и еластин в зоната, това води до лифтинг ефект. Предимствата са, че зоната на загряване е в определена точка, там където е желана без да се засяга повърхността на кожата. Друго предимство е дълбочината на въздействие и достигането на известния като SMAS (Superficial muscular aponeurotic system) повърхностен мускулен апоневротичен слой. Слоят представлява връзката между подкожните мускули и кожата върху тях и подобно на рамка е отговорен за стуктурата, формата и състоянието на кожата. От него зависят мимическите бръчки, отпускането на кожата и всички дефекти които се стреми да тушира съвременната естетична медицина. Достигането му е ключово за дълготрайното въздействие на процедурите и е голямата сила на HIFU технологията.

КАКВО Е SMAS-ЛИФТИНГ?

  • Повърхностният мускулен слой (SMAS-слой) представлява анатомична структура от колагенови и еластинови влакна, която покрива мимическите мускули на лицето. Намира се непосредствено под подкожната мастна съединителна тъкан и свързва мимическите мускули на лицето с дермата. SMAS-слоят служи за поддръжка на меките тъкани на лицето, като ни защитава от отпускане на кожата. За да се получи ефективен лифтинг на кожата, е нужно да се въздейства върху колагеновите влакна в дълбоките слоеве на кожата на ниво SMAS.

Най-често задавани въпроси за мезотерапията

Вижте най-често задаваните въпроси по-долу. За по-пълна информация и/или за консултация използвайте контактната форма по-долу или се свържете с нас на телефон: 0882 515 788
Меню