Класически масаж

Класическият масаж снема физическия и емоционалния стрес, облекчава напрежението в мускулите и ставите, подобрява подвижността, нормализира циркулацията на кръвта и лимфата, предотвратявайки появата на отоци, и предпазва от мускулни крампи и спазми. При класическия масаж се цели постигането на цялостно релаксиране или тонизиране на организма.

Движенията при него са от периферията на тялото към центъра съобразно индивидуалните особености, като възраст, здравословно, физическо и психическо състояние, реактивност и др. Този вид масаж стимулира имунната система, оптимизира кръвообращението и отпуска мускулите. Прилага се като профилактично и лечебно средство. Крайният резултат е пълно освобождаване от умората и подобряване на цялостното физическо състояние; стимулира имунната система, оптимизира кръвообращението и намалява напрежението в мускулите.

Освен всичко това, класическият масаж подобрява работата на нервната система, спомага за по-добро емоционално състояние и релаксира съзнанието. Може да се прави на цялото тяло или на отделни зони – гръб, врат и рамене. Частичният масаж е насочен към най-уязвимите части на нашето тяло. Всеки, подложен на стреса на ежедневието, усеща болка и скованост в тези зони. Макар и с локална насоченост, частичният масаж въздейства в областта на най-голямото рефлекторно поле – гръбначният стълб, като оказва влияние и на крайниците, и на органите; съдейства за повишаване на енергията.

Лечебен масаж

Още от древността масажът се използва като лечебно и профилактично средство при различни заболявания. Днес лечебното въздействие на масажа е научно обосновано. Предназначен е за по-дълбоките слоеве от мускулната и съединителната тъкан. Особено ефективен е при хронично стегнати или болезнени мускули, повтарящо се напрежение или за възстановяване от контузия.

По време на масажа терапевтът използва бавни дълбоки и специфични техники на триене, натиск и разтягане. Осъществява се чрез специални похвати и се прилага при различни травматични и вътрешни заболявания, при заболявания на опорно-двигателния апарат. Прилага се с цел профилактика и освобождаване на натрупаното напрежение.

Антицелулитен масаж

Думата целулит произхожда от латинската дума cell, която означава клетка. Целулитът представлява застой в междуклетъчните пространства на мазнини, течности и отпадни продукти от метаболизма. Външно разпознаване на целулита – при притискане между пръстите върху кожата се появяват множество трапчинки.

Целулитогенни зони: бедра, ханш, корем, вътрешна страна на коленете, глезени, вътрешна страна на мишниците, брадичка.

Антицелулитният масаж включва стимулация на биоенергетичните зони, съчетана с техники от лимфодренажния масаж, за да се стимулират кръвообращението и лимфният ток. По този начин се подпомага изгарянето на мазнините и разнасянето на лимфните задържания. Използват се масла, които разграждат мазнините и подобряват микроциркулацията.

Magic Line – София, предлага уникалната възможност да се комбинира антицелулитният масаж с последно поколение система за премахване на целулитни натрупвания – EXIMIA HR77, за максимални резултати.

Най-често задавани въпроси за масажите

Вижте най-често задаваните въпроси по-долу. За по-пълна информация и/или за консултация използвайте контактната форма по-долу или се свържете с нас на телефон: 0882 515 788
Меню