Лазерен апарат - Candela Gentle MAx Pro

Gentle Max Pro е интегрирана платформа за естетични корекции, по-мощна и по-гъвкава от всяко друго широкоспектърно устройство. Единствена по рода си, тя доставя най-голямото разнообразие от процедури – от лазерна епилация за всички фототипове кожа до премахване на пигментни и васкуларни лезии.

Gentle Max Pro е александритен лазер за перманентна епилация и един от най-мощните и ефективни апарати за епилация на световния пазар. С дължина на вълната от 755 ηm и милисекундна продължителност на импулса има най-дълбоко проникване и абсорбция на меланина в тази дължина на светлинната вълна, дори в най-дълбоко разположените космени фоликули. Подходящ е за обработване на по-големи площи, както и на светла до матова кожа.

Gentle MAX Pro премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки космите в анагенна фаза на растеж (моментът, когато могат да се унищожат ефективно). Импулсите на лазера се привличат от пигмента на космения фоликул – меланинът. Той се превръща в техен проводник, като отвежда импулсите до корена на косъма и го унищожават чрез силно нагряване.

Апаратът е много бърз, което го прави безопасен и безболезнен, защото имупулсите се изпращат мигновено към космените фоликули.

Лазерен апарат CO2re на Candela - Syneron

Лазерът CO2RE е аблативен лазер. Излъчва светлина с дължина на вълната 10 600 ηm, която се абсорбира от вътреклетъчната вода с минимално разсейване на енергията. Високоинтензивният лъч се фокусира в малка по размери зона от кожата и може да изреже като скалпел и да осигури прецизна тъканна деструкция (разрушаване) на патологичните изменения, без да засегне околната здрава кожа.

CО2RE лазерът се използва в три режима на работа:

фокусиране – за изрязване на кожни тумори без кървене
дефокусиране – за отстраняване на повърхностните слоеве
пулсов режим – за ресърфейсинг на кожата на лицето

Чрез премахване на увредената кожа намиращите се в дълбочина клетки изграждат нова тъкан с гладка повърхност.

CO2RE е последно поколение фракционен въгледвуокисен лазер от Syneron-Candela, който намалява бръчките, пигментациите, белезите и подмладява кожата както повърхностно, така и в дълбочина. Допълнително стимулира образуването на нов колаген в кожата, което допринася за продължителния ефект на терапията.

Процедурата е ефeктивна не само при различни кожни дефекти, но и при отстраняване на доброкачествени кожни тумори и:

  • Бръчки
  • Пигментации
  • Белези от акне
  • Подмладява кожата
  • Бенки

Лазерен апарат Palomar | Фотоепилация

Фотоепилацията с Palomar е съчетание от максимална мощност и ефективност, безболезненост и безопасност. Гарантира гладка и нежна кожа без нежелано окосмяване в кратки срокове и без риск от изгаряне и хиперпигментация.

Светлината, излъчвана от специалната лампа, е филтрирана, за да изключи UV-лъчите и уврежданията, които те причиняват на кожата. Светлинен импулс със специфична дължина се усвоява от меланина в косъма и се пренася до космения фоликул.

Температурата на космения фоликул се повишава до точка на коагулация, като по този начин фоликулът се унищожава и така се забавя или изключва напълно по-нататъшният растеж на косъма.

Използваната система Palomar Lux Y е ефективна за премахването както на тъмни и плътни, така и на тънки и светли косъмчета, а дори и на такива, приличащи на мъх. Фотоепилацията Palomar е с висока степен на комфорт и ефективност, защото всички параметри се настройват индивидуално за всеки клиент, като се отчита типът кожа и цветът на косъма.

Специалната охлаждаща технология гарантира процедура без болка.

Броят и продължителността на необходимите процедури за постигането на максимален ефект зависят от типа косми и зоната за обработване.

Повторните сеанси са необходими, защото растежът на косъма протича в цикъл от три части: активна, спяща и преходна фаза. За да се гарантира пълното премахване на космите, те трябва да се третират по време на активната фаза. Тъй като всеки косъм от тялото има индивидуален цикъл на растеж, курсът от процедури през определен период от време обезврежда всички космени фоликули в активна фаза на растеж в момента на процедурата.

Времето между отделните процедури е между 4 и 8 седмици.

Процедурата е противопоказна при онкологични и кожни заболявания, както и при инфекциозни заволявания в остър стадий.

Лазерен апарат Palomar | Третиране на стрии, белези, хиперпигментация и розацея

Лазерните процедури за третиране на стрии, белези, пигментация и розацея използват фракционната лазерна система от ново поколение Star Lux 500 на американската компания Palomar Medical technologies.

Процедурата е изключително щадяща, не оставя следи и се отличава с висока степен на безопасност и безболезненост.

Palomar Star Lux 500 e единственият метод за лечение нa стрии с клинично доказани резултати в настоящия момент. Ефективността му се дължи на високоинтензивните лазерни микролъчи, които проникват на дълбочина до 1 mm в кожата и така осигуряват възможно най-висока ефективност на процедурата. В резултат се задейства механизъм за естествено възстановяване на тъканите и интензивно образуване на нови колагенни влакна в зоната на стриите.

Свежият колаген изтласква на повърхността съединителната тъкан, от която са образувани стриите. Ефектът е видим още след първата процедура, а пълният курс на лечение гарантира здрава и гладка кожа.

Същият принцип на действие осигурява доказана ефективност и за отстраняване на белези от различен характер (следоперативни, от акне, изгаряне), хиперпигментации и розацея.

Единичната процедура продължава от 20 до 40 минути. Необходимият брой процедури за пълен курс на третиране на стрии и белези е 4-6 процедури, а при пигментации и съдови лезии на лице – 1-3 процедури.

Не е необходим период за възстановяване. Нужно е използването на слънцезащитен крем с максимално висок фактор за предотвратяване  появата на хиперпигментация.

Лазерното третиране е противопоказно за лица с хронични или остри кожни заболявания, захарен диабет в стадий на декомпенсация , хипертонична или исхимична болест на сърцето, варикозна болест, инфекциозни болести, остри форми на херпес, злокачествени новообразувания по кожата, келоидна болест, бременност, психични заболявания (вкл. епилепсия), отслабена имунна система, системни имунни заболявания, алергия от слънце и светлина.

Не се препоръчват процедури с лазер на лица, които в последните 3 седмици преди процедурата са посещавали солариум или активно са се излагали на слънце, както и след повърхностни или средни пилинги.

Най-често задавани въпроси за лазерните процедури

Вижте най-често задаваните въпроси по-долу. За по-пълна информация и/или за консултация използвайте контактната форма по-долу или се свържете с нас на телефон: 0882 515 788
Меню