Химичен пилинг

Химичният пилинг е нехирургична манипулация, която има за цел отстраняване на повърхностните слоеве на кожата с помощта на различни по сила на действие органични киселини. Целта на манипулацията е контролирана промяна на вида на кожата чрез регенериране на нов епидермис.

Практиката показва, че пациентите, които се ориентират към процедурата, желаят да забавят признаците на стареене на кожата, да възвърнат изгубената влажност, тонус и свежест на кожата, да постигнат изглаждане на фините бръчици и да възвърнат еластичността на кожата.

Другата основна група пациенти са тези с дерматологични проблеми или с последствия от тях, които се подлагат на химически пилинг на определен етап от своето лечение по препоръка на лекуващия дерматолог. Това най-често са пациенти с белези от акне, хиперпигментация, множествени актинични кератози и плоски брадавици, фотоувреждане.

В зависимост от физико-химичните свойства на агента, който се прилага, има три вида пилинг: повърхностен, среден и дълбок.

ПОЛЕЗНО ДА ЗНАЕТЕ

Химически пилинг може да се прилага върху цялата повърхност на кожата на тялото, но най-често се използва да осигури яркост и блясък на кожата на лицето.

Точният брой процедури за провеждане на един курс пилинг зависи от много фактори: вида и дълбочината на действие, целите на манипулацията, както и своевременната преценка на ефекта след първата процедура.

Опитният дерматолог определя точната схема и честота на процедурите, следейки реакцията на кожата. Като правило, колкото по-повърхностен е пилингът, толкова повече поредни процедури могат да бъдат направени.

Най-общо, при средния пилинг се извършват около 4 процедури през 10-14 дни. При дълбокия пилинг, ако след пълното възстановяване на кожата се констатира, че желаните резултати не са постигнати, процедурата може да се повтори след 5-6 месеца.

Ефектът от направените процедури след периода на възстановяване се изразява в изглаждане на фините бръчици, изчистване на повърхностните дефекти, по-стегната и еластична кожа. На пациентите, които държат на красивия и здрав вид на кожата, се препоръчват серия процедури поне веднъж в годината.

Най- подходящият сезон за провеждане на химически пилинг е есенно-зимният поради по-слабото слънцегреене.

Най-често задавани въпроси за химичния пилинг

Вижте най-често задаваните въпроси по-долу. За по-пълна информация и/или за консултация използвайте контактната форма по-долу или се свържете с нас на телефон: 0882 515 788
Меню