Ръчната пластика на лице

Ръчната пластика е метод за извайване на лицето и заличаване на бръчки и други възрастови изменения на лицето и шията, като се постига без болка и без възстановителен период. Процедурата е алтернатива на контурната пластика. Спомага още за лечение и премахване на мускулните лицево-челюстни дисфункции.

Неинвазивната процедура включва специален набор от техники и упражнения за въздействие върху дълбоките структури на лицето, на мимическите мускули, които формират релефа на кожата, отговорни са и за всички гънки и бръчки

Ръчната пластика на лице

В процеса на терапията се минава през следните етапи:

  • Изометрична релаксация на лицевите мускули, която се прави в 2 фази
  1. Първа фаза – изометрично съкращаване на отделните мускули на лицето при умерено противодействие от страна на терапевта, при вдишване и задържане на дъха в рамките на 5 секунди. Това са характерни движения за лицевите мускули. Методът е подобен на пасивната гимнастика на мускулите на лицето. Възстановява се тонуса, еластичността и обема на мускулите.
  2. Втора фаза – издишване и постизометрична релаксация при леко пасивно разтягане по протежение оста на мускула.
  • Лимфен дренаж – за отстраняване на застойните явления в областта на лицето. Води до видимо подобряване на вида и цвета на кожата, нормализиране на кръвообращението, премахване на отоците и подпухването, а лицето става сияйно.
  • Лифтиращ масаж – за преодоляване на гравитационния начин на стареене.
  • Скулптуриращ масаж с мед – извършва се със специфични техники, като по този начин се решават широк спектър от проблеми на ниво кожа и подкожна мастна тъкан на лицето.
  • Маска – нанася се маска за около 10-15 мин.
  • Нанася се ампула по избор на клиента.

Най-често задавани въпроси за ръчната пластика на лице

Вижте най-често задаваните въпроси по-долу. За по-пълна информация и/или за консултация използвайте контактната форма по-долу или се свържете с нас на телефон: 0882 515 788

Препоръчва се да се направят 5 процедури, през ден.

Меню