МЕЗОТЕРАПИЯ

Мезотерапията представлява локално третиране чрез повърхностни инжекции на проблемни зони с различни цели: разграждане на целулит и мастни натрупвания, стягане на отпусната кожа на тялото, лицето, шията и деколтето, при бръчки и стрии, за лечение на акне и косопад, спортни травми и ставни проблеми.

Мезотерапията е терапевтичен метод от класическата медицина, разработен във Франция през 50-те години на миналия век, използван успешно години наред в болници и университети за лечение на костно-ставната система, заболявания на периферните кръвоносни съдове и др.

Същността на метода е в локалното атакуване на проблемни зони с коктейл от витамини, минерали, микроелементи, органични киселини, екстракти от лечебни растения, продукти на биотехнологията, лекарствени препарати и др., подбрани според индивидуалните нужди.

Основни предимства:

  • Подобрява кръвообращението
  • Засилва обмяната на веществата
  • Стимулира развитието на нови клетки
  • Възвръща еластичността на кожата чрез стимулиране на производството на еластин и колаген
  • Ефективно подмладява кожата

Мезотерапия на скалп

Мезотерапията е съвременен терапевтичен метод, който се използва в естетичната медицина за подобряване на вида и функцията на кожата и косата. В повърхностните или в по-дълбоките слоеве на кожата се въвеждат лекарствени и козметични вещества, с което се постига въздействие върху различните клетъчни структури. Това води до подобряване на функциите на кожата на скалпа, подобрява се микроциркулацията ѝ и се сгъстяват космите в третираната област.

През последните години мезотерапията се прилага като един от основните подходи в естетичната медицина – за подмладяване на кожата, за намаляване на целулита и подкожните мастни натрупвания и за сгъстяване на косата. Методът продължава да има съществено място и в комплексните схеми за лечение на травми, хронични увреждания на стави, мускули и др.

Мезотерапия на скалпа се прилага в следните случаи:

  • Мъжки тип алопеция
  • Разреждане на косата, настъпило внезапно при жени след бременност; анемия, други общи заболявания и дефицит на различни вещества в организма
  • Хроничен косопад при жени

Най-често задавани въпроси за мезотерапията

Вижте най-често задаваните въпроси по-долу. За по-пълна информация и/или за консултация използвайте контактната форма по-долу или се свържете с нас на телефон: 0882 515 788
Меню