Колагенова терапия

Колагенът е най-важният белтък в човешкия организъм и основен елемент на съединителната тъкан. Свързан е със състоянието на кожата, очната ябълка, костите, косата и ноктите. Според най-новите научни изследвания състоянието на колагена определя биологичната възраст на човека.

Биотехнолозите от Гданск експериментират с воден разтвор на колаген от III-и вид, изолиран от кожата на сладководни риби. Откриват жива, биологично активна гелообразна субстанция, възникнала по естествен начин, която може да бъде съхранявана (при стерилност и температура 5-26 градуса) повече от година. Тя губи трансдермалните си свойства и биологична активност 30-40 часа, след като премине в течно състояние, което става при температура над 26 градуса.

Освен съвършено козметично средство, колагенът има и лечебни свойства. Не причинява алергии, не дразни кожата, няма странични действия. Не съдържа изкуствени оцветители и ароматизатори.

Най-често задавани въпроси за колагеновата терапия

Вижте най-често задаваните въпроси по-долу. За по-пълна информация и/или за консултация използвайте контактната форма по-долу или се свържете с нас на телефон: 0882 515 788
Меню